Refund policy

Pravica do odstopa od nakupa ter vračilo blaga

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrnete. Pravico do dostopa od pogodbe kupec uveljavlja tako, da v roku 14 dni od prejema blaga pisno sporoči ponudniku na naslov info@wasup.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Kupec mora nato najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe vrniti blago, v nespremenjeni količini in nepoškodovano ter še neuporabljeno podjetju Wasup d.o.o. na naslov Verovškova 60a, 1000 Ljubljana. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.


Vračilo kupnine
Če odstopate od naročila, vam po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini in še neuporabljeno, skladno z zakonom vrnemo vsa opravljena plačila. Denar vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu vračila blaga. 


Dodatna pojasnila
Zgoraj napisano je zakonski minimum in seveda velja povsod in za vse trgovine. Nekaj pojasnil oziroma odgovorov na pogosta vprašanja:
- Vsak kupljen artikel lahko vrnete v 14 dneh pa nakupu. Po dogovoru lahko tudi dlje (npr v primeru nakupov za darilo). Artikel mora biti vrnjen nerabljen in v enakem stanju kot ste ga prejeli, vključno z embalažo. Z artikla ne odstranjujte etiket, oznak... Če npr odrežete všitek z navodili za vzrževanje, potem artikla ne morete več vrniti. Artikel mora biti vrnjen v obliki, ki omogoča ponovno prodajo.
- Vrnemo vam celotno kupnino, vključno z morda zaračunano poštnino. Ste pa dolžni artikel vrniti na svoje stroške. 
- Denar vam vrnemo na isti način kot smo ga prejeli. Če je bilo naročeno plačano s kreditno kartico ali Paypalom, dobite denar nazaj na račun oziroma kartico. Če ste izbrali plačilo po povzetju, pa nam morate za vračilo denarja posredovati še številko vašega tekočega računa. Ne vračajte blaga z odkupnino, ker ne bo sprejeto in boste imeli zgolj dodatne stroške.  Možno pa je vračilo manjših zneskov v gotovini, če artikel vrnete osebno v naše skladišče (obvezno s poprejšnjim dogovorom).