Gymstick Fitnes oprema

Tudi, če radi večinoma športate zunaj, pride čas, ko lahko kondicijo vzdržujete tudi doma s par preprostimi pripomočki. Kardio naprave so za vzdrževanje splošne kondicije. Razne vadbene žoge, podloge za vadbo ali pa uteži, so del vsake domače telovadnice. Vendar je izredno pomembno, da vaje delate pravilno, da ne pride do poškodb in ne boste rabili opornic. V nadaljevanju najdete razne vadbene videe, ki vam lahko pomagajo pri pravilni vadbi.

 

1. ELASTIKA Z ZANKO

Čeprav so različnih izvedb, pa imajo v večini podoben učinek. Kot že ime pove, elastika med raztegovanjem generira upor, ki otežuje raztezanje oz. vadbo. Elastike so izdelane iz močnih in trpežnih materialov, od njihove stopnje elastičnosti pa je odvisna težavnost. Enostavneje kot se elastika raztegne, lažja je vadba z njo in obratno. Elastike so nepogrešljiv pripomoček pri treningih moči in hitrosti, učinkovite pa so tudi pri vajah za gibčnost in raztezanje. V naši spletni trgovini so ti na voljo različne elastike Gymstick,  video z različnimi načini uporabe pa najdeš spodaj... 

2. MULTIFUNKCIJSKI DROG ZA DVIGOVANJE TELESA

Drog za dvigovanje telesa je eden izmed najbolj efektivnih vadbenih primočkov za utrjevanje zgornjega dela telesa. Enostavno ga namestite na okvir vrat, brez pritrdilnih nosilcev. Poleg dvigovanja telesa pa lahko Gymstick Multitraining Door Gym Active uporabljaš tudi za vaje na tleh - sklece, trebušnjake ter vaje za tricepse. Palica je narejena iz trpežne kovine in ima mehke ročaje iz pene. 

 

3. UTEŽI

Vadba z lastno težo je super, vendar vadba z utežmi je še boljša! Če svoji vadbeni rutini dodaš še nekaj kilogramov uteži, boš hitreje opazil/a napredek, prav tako med vadbo zaradi večje obremenitve porabiš več kalorij. Pri vadbi z utežmi pa je vendar potrebna nekolikšna previdnost, saj lahko zaradi precenjenih sposobnosti hitro pride do poškodb. Priporočamo, da začneš z lažjimi utežmi in postopoma z napredkom dodajaš obremenitev. V tem primeru razmišljaj o nakupu uteži, ki jih je mogoče prilagoditi oz. dokupiti različne težavnosti.

 Povezava do različnih vaj z utežmi

 

4. KOLEBNICA

Če si nazadnje skakal/a s kolebnico še ko si bil/a otrok, je morda čas, da si spet omisliš kakšno. Gre za enega najbolj preprostih pripomočkov, pa vendar učinkovitega za celo telo. Skakanje s kolebnico je odlična kardio vadba za celo telo, ki dvigne srčni utrip, izboljša srčno-žilni sistem, oblikuje mišice in kuri kalorije, zato ni presenetljivo, da jo vedno več športnikov vključuje v svojo rutino ogrevanja ali vadbe. Za rekreativne športnike je dovolj že 15-20 minut skakanja s kolebnico, v tem času pokuriš okrog 200 kalorij. Njena druga pozitivna stran je tudi, da jo lahko vzameš s sabo kamorkoli! Ko se naveličaš skakanja, pa poglej kakšen video tukaj, ki ti bo spet popestril trening. Nimaš kolebnice? Hitro klik na:  kolebnice

 

5. PALICA Z ELASTIKO

Palica z elastiko je pripomoček za funkcionalno vadbo, s katerim več kot samo ponavljaš vajo. Elastika zagotavlja upor v vseh smereh in v kateremkoli položaju, kar izboljšuje osnovno moč, ravnotežje, držo, koordinacijo, mišično moč in vzdržljivost. Velikokrat se palica z elastiko Gymstick uporablja tudi pri rehabilitaciji, saj je na voljo v 5 različnih težavnostnih stopnjah (do 1 do 30 kg). 

  

6. RAVNOTEŽNA DESKA

Verjetno ni resnega suparja, ki nekje doma nima ravnotežne deske ali valjčka. Ne samo za pridobivanje ravnotežja na supu, tudi za splošno ravnotežje in krepitev mikro mišic v telesu je ravnotežna deska ena najboljših pripomočkov. Če meniš, da je na ravnotežni deski možno samo stati in loviti ravnotežje, pa se krepko motiš. Stabilizacijska deska se lahko uporablja tudi pri številnih drugih vajah, na primer sklecih, trebušnjakih, plankih … poglej tukaj.

  

7. KETTLEBELL UTEŽI

Kettlebell uteži so v zadnjih nekaj letih zavzele fitnes centre in dnevne sobe, čeprav obstajajo že več kot 100 let. Vadba s kettlebell utežmi je ena izmed najbolj učinkovitih in napornih, pri čemer pa je zelo pomembno, da jo izvajaš pravilno. Že s 15 minut intenzivne vadbe s kettlebellom je dovolj, da si izmučen/a in prepoten/a za cel dan, po vrhu pa še zadovoljen/a in močen/a! Z različnimi vajami boš krepil/a mišice rok, nog, zadnjice in trebušnega jedra, izboljšal/a ravnotežje ter odpravil/a težave z bolečinami v križu. Nekaj vaj in njihovo pravilno izvedbo s kettlebellom si poglej tukaj

  

8. MAJHEN DOMAČI FITESS

Za tiste, ki resno razmišljate o postavitvi domače telovadnice pa si poglejte ponudbo klopi, stojal, kletk Gymstick.

 

Domača telovadnicaFitnesFitnes elastikeZima