Kako svoje supanje dvigniti na višji nivo?

Pred nami je novo leto in kot bi mignil, bomo že spet stali na supih in uživali v vseh radostih, ki nam jih ta šport ponuja. Če že delaš suparske načrte za letošnjo sezono, preberi še nekaj naših idej, s katerimi boš svoje supanje v prihajajočem letu dvignil/a še na višji nivo.

 

  1. Poskusi supanje s psom

Imaš štirinožnega prijatelja in še ga nisi poskusil/a dati na sup, ne vesta, kaj zamujata. Supanje s psom je super, še posebej, če se tvoj kuža ne more upreti vodi. Vendar pa supanje s psom ni tako enostavno kot se zdi na prvi pogled. Da bo tvoj kuža na supu miren in pomirjen, je potrebne veliko potrpežljivosti in vztrajnosti. Začnita na suhem, da se kuža seznani s supom ter nadaljujta na mirni in plitvi vodi, da se najprej navadi na občutek. Priboljški bodo tvoje najboljše orožje, nikar pa ga na sup ne sili. Pri supanju s psom vedno tudi poskrbi za njegovo varnost z uporabo rešilnega jopiča. 
 
  1. Supanje s kampiranjem

Pri suparskih navdušencih, ki uživajo v neokrnjeni naravi, postajajo vse bolj priljubljene večdnevne sup ture s kampiranjem. Pri nas so velika ovira temu strogi predpisi kampiranja v naravi, kar pa še ne rabi biti izgovor, da se tega ne bi lotil/a. Ena izmed možnosti je, da izbiraš takšne lokacije, kjer imaš ob vodi možnost prenočišča, na primer ob daljših rekah ali večjih jezerih. Druga možnost pa je, da se na suparsko turo s kampiranjem odpraviš v drugo državo, z nekoliko milejšimi pravili kampiranja v naravi, na primer Italijo, Francijo, Norveško ... Kakorkoli, pred samim izletom poskrbi za dobro načrtovanje poti in primerno opremo.
 
  1. Razišči nove lokacije

Verjamemo, da si s svojim supom obiskal/a že številne lokacije doma in v tujini, pa vendar se še vedno najde kak neraziskan kotiček. Poglej na naš sup zemljevid, kjer je na enem mestu zbranih več kot 50 lokacij za supanje, primernih za različne stopnje izkušenosti. V kolikor poznaš kakšno lokacijo, za katero pa še ne vemo, pa bomo zelo veseli, če jo deliš z nami in drugimi suparji naše skupnosti. Sharing is caring!
 
  1. Preizkusi se v sup jogi

Če si že suveren/a pri stanju na supu, brez težav preneseš kakšen nepričakovan val ali celo obvladaš sprehajaje po supu gor in dol, je joga na supu naslednji logični korak, kako še izboljšati svoje suparske sposobnosti. Ne samo, da gre za odlično rekreacijo in sprostitev, z vadbo na supu boš tudi izboljšal/a ravnotežje in stabilnost. Seveda pa joga na supu ne pomeni, da moraš začeti s stojo ali podobnimi zahtevnimi asanami. Za začetek lahko poskusiš z navdzol in navzgor obrnjenim psom, izpadnim korakom, položajem bojevnika, mačke, krave, puščice ... in šele nato bolj zahtevne položaje, kot so stanje na eni nogi, most, stoja na glavi ...
 
  1. Nakup novega supa

Eden izmed najenostavnejših načinov, kako supanje povzdigniti na višji nivo, je nakup nove suparske opreme. Čeprav je tvoj sup še vedno brezhiben in ga dajejo le leta, pa boš presenečen/a in in navdušen/a nad napredkom tehnologije od tvojega zadnjega nakupa. Morda je čas, da iz allrounda preideš na potovalni sup, ki je hitrejši. Ali svojo strast do vodnih športov razširiš na druga področja, kot je windsupanje. Suparske novosti ali druge oblike desk lahko preizkusiš na naših testnih dnevih, s katerimi začnemo predvidoma spomladi.
SupSup izletSupanje