SUP KOMPLETI

- Veslo, pumpa, torba, varnostna vrvica - vse kar potrebujete v enem paketu
- V paketih lite vključena tudi kajak veslo in kajak sedež!

Znamka Wasup je seveda naša hišna, slovenska znamka sup desk. S kvaliteto smo v srednjem razredu, s ceno se poskušamo približati nizkocenovnikom.

Deske nam izdelujejo v Sharkovi tovarni, s Sharkovo tehnologijo, kar zagotavlja kvaliteto in dolgo življensko dobo.

Oblikovno so deske delo slovenskega oblikovalca Bojana Pavška iz studia Opa!celica, ki je tudi sam navdušen supar.

Shark fusion tehnologija

Deske Wasup so izdelane z dvoslojno Shark fusion tehnologijo. V kompletu dobite zelo kvalitetno torbo, dobro aluminijasto veslo, dobro HP dvosmerno pumpo, varnostno vrvico...

Deske Wasup Lite pa so narejene s kvalitetno enoslojno tehnologijo. Natančnost izdelave je tudi tu Sharkova in zato tudi za enoslojne deske nudimo 2 letno garancijo. V tem kompletu dobite tudi 4 delno sup/kajak veslo in kajak sedež. Za vse, ki želite sup uporabljati tudi kot kajak.

Vse Wasup sup deske so namenjene družinski rabi. Vse so debele 15cm, široke so od 81 do 84cm. Dolžine pa od 32 do 350cm. Osnovno pravilo je, da je deska bolj stabilna, če je širša in bolj hitra, če je ožja in daljša...

POSTOPEK IZDELAVE

Morda koga zanima kako poteka izdelava sup deske?

Tisk in rezanje

Dropstitch materijal se potiska in potem lasersko izreže. Nitke, ki jih vidite na sliki, so tisto kar je najpomebnejše pri sup deski. Te nitke držijo skupaj zgornjo in spodnjo ploskev. Kvaliteta supa je odvisna od števila in moči teh nitk. Drugi del pa je sama zgornja in spodnja površina. Pri dvoslojnih deskah je ta površina dvoslojna - se pravi močnejša. V preteklosti se je na prvi sloj ročno naneslo lepilo in potem še en sloj. Zato ime dvoslojna tehnologija. Deske so tako tehtale tudi po 20kg. Danes se ta dva sloja ne lepita več, ampak varita - od tod ime dvoslojna fusion tehnologija. Vsaka tovarna ima svojo in jo lahko po svoje imenuje. Danes v praksi to pomeni, da v tovarno že pride močnejši dvoslojni materijal ali pa cenejši enoslojni. Ker so materijali precej boljši kot v preteklosti, se da danes tudi z enoslojnimi materijali narediti dobro desko. Vendar ima ta omejitve pri teži veslača - manj materijala, manjša dovoljena teža.

Lepljenje roba

Nato se deski nalepi prvi robni trak. Ko je to končano, so nitke v notranjosti. Tu je seveda zelo pomembna natančnost pri izdelavi. Če pogledate najcenejše deske, boste dostikrat opazili po robu kakšne nepravilnosti in nenatančnosti. Shark pri izdelavi uporablja natančno določene postopke, ki so posledica izkušenj iz preteklih let. Delovna mesta so opremljena z odsesevalniki zraka, da po zraku leti čim manj nesnage. Predvsem pri enoslojnih deskah je zelo pomembno, kako so izdelane. Materijal je obremenjen do maksimuma in zato zadošča že večji prašni delec ali pa odtis prsta na mestu, kjer bi moral lim držati in deska popusti (če imate srečo takoj).

Namestitev ventila

Istočasno z robom, se na desko namesti tudi ventil. Tudi ta je seveda lahko bolj ali manj kvaliteten. Pomembno pa je predvsem, da je natančno nameščen.

V ta namen se na zgornji strani zareže v dropstitch materijal. To pomeni, da na mestu ventila nitke supa ne držijo skupaj. Zato lahko na spodnji strani ponavadi opazite mehurček pod ventilom. Seveda večina proizvajalcev na to mesto spodaj nalepi kaseto za smernik in se zadeva zato ne opazi. Če tak mehurček vseeno uspete najti in videti, naj vam zaupam, da je to normalno in ni nobene potrebe za paniko. Drugače preprosto ne gre.

Lepljenje še enega robnega traku

Potem se na desko nalepi še en robni trak. Ta prvega v celoti pokrije in je tako nekakšna varovalka. To je tudi zunanji rob sup deske in pri Sharkovih deskah je iz močnega materijala, ki deski da stabilnost in večjo nosilnost.

Najboljše deske čez ta rob nalepijo še tretji zaščitni trak, ki desko še bolj okrepi (tudi Shark sup od leta 2021 naprej). Samo najboljše znamke pa teh robnih trakov ne lepijo več skupaj, ampak jih varijo - to zelo podraži postopek in tehnologijo je zaenkrat izpopolnil le Starboard.

Wasup deske imajo dva robna trakova (tudi enoslojne!).

Pazite se predvsem najcenejših desk, ki imajo lahko tudi samo en trak in so zato precej bolj občutljive in imajo krajšo življensko dobo.

Lepljenje nedrseče podlage, ročev in d-rink

Nato sledi lepljenje nedrseče eva podlage. Tudi ta podlaga je seveda na voljo v različnih debelinah in kvalitetah. Za Wasup deske smo izbrali debelejšo, ki je bolj udobna in trpežna.

D-rinke pa so tisti obročki na katere potem pritrjujemo različne zadeve. 4 potrebujete za namestitev elastične mreže za tovor (tudi ta je na Wasup deskah v ujemajočih se barvah). Zadaj potrebujete obroček za namestitev varnostne vrvice. Če želite na sup desko pritrditi kajak sedež, potrebujete še dodatne 4 obročke.

Vse sup deske imajo na sredini roč za nošenje. Lahko je navaden tanek trak. Na Wasup deskah najdete mehak neoprenski ročaj. Na boljših dvoslojnih deskah smo dodali še ročaj spredaj in zadaj, da lahko desko prenašata tudi dve manj močni osebi...

Kontrola kvalitete

Pri Sharku nato deske napolnijo do 16psi in jih pustijo 48 ur, da se preveri tesnenje.

Nato sledi še vizualna kontrola vseh nalepljenih delov in namestitev elastične mreže za tovor.

Pakiranje

Nato se deske izprazni in zloži v torbo. Dodajo vso pripadajočo opremo. Potem pa vse v ladijski kontejner in upamo, da je čez 2 meseca pri nas!

SUP DESKE WASUP

Poglej vse
SUP WASUP 106SUP DESKA WASUP 106 - 10.6X32X6 Z ALU VESLOM-Wasup Slovenija
Spletna cenaOd 289,00 € Redna cena429,00 €
Dvoslojna Sup deska WASUP 106 - 10.6X32X6 s 3 delnim veslom,Wasup
Izberi možnosti
SUP DESKA WASUP 116 - 11.6X33X6 Z ALU VESLOM-Wasup SlovenijaSup deska WASUP 116 - 11.6X33X6 s 3 delnim veslom-Wasup Slovenija
Spletna cenaOd 350,00 € Redna cena579,00 €
Dvoslojna Sup deska WASUP 116 - 11.6X33X6 s 3 delnim veslomWasup
Izberi možnosti
WASUP-VARNOSTNA VRVICA ZA SUP - WASUP MODRA Wasup
Spletna cena20,00 € Redna cena24,99 €
Varnostna vrvica za sup - Wasup, modraWasup
SMERNIK ALL WATER S PLASTIČNIM VAROVALOM CENTER FIN-Wasup Slovenija
SMERNIK GRASS WATER S PLASTIČNIM VAROVALOM CENTER FIN-Wasup Slovenija
Shark Sups-SMERNIK CENTER FIN Wasup
Zložljivo Shark Windsurf jadro 4m2-Wasup SlovenijaZložljivo Shark Windsurf jadro 4m2-Wasup Slovenija
Spletna cena350,00 € Redna cena699,00 €
Zložljivo Shark Windsurf jadro 4m2Shark Sups