BLUE CARBON SANDWICH

 

NAJLAŽJA IN NAJMOČNEJŠA KONSTRUKCIJA NA NAJVIŠJEM NIVOJU 

Tehnologija Blue Carbon Sandwich

Tehnologija Blue Carbon Sandwich, ki smo jo razvili pred 11 leti, se iz leta v leto izboljšuje in zagotavlja najhitrejše in najbolj odzivne tekmovalne deske. Carbon Sandwich združuje vrhunsko trdnost in togost karbonskih vlaken s PVC peno. To je naša premium izdelava, ki se uporablja pri najuspešnejših modelih sup desk na svetu.

Lastnosti Blue Carbon Sandwich tehnologije:

  • Kombinacija karbona in PVC pene: Ogljikova vlakna zagotavljajo izjemno trdnost in togost, PVC pena pa ohranja nizko težo.
  • Izboljšana vsako leto: Tehnologija se vsako leto izboljšuje, kar omogoča še lažje in učinkovitejše deske.
  • Uporabljena pri tekmovalnih in surf deskah: To je premium izdelava, ki se uporablja pri vrhunskih tekmovalnih in surf SUP deskah.

Razlika med tekmovalnimi in surf deskami:

  • Tekmovalne deske: Imajo polno PVC dno in polno PVC stojno površino. Ojačitve so optimizirane na kritičnih predelih, da se teža deske čim bolj zmanjša.
  • Surf deske: Imajo celoten PVC ovoj po zgornjem delu, robnikih in dnu deske za maksimalno trdnost proti lomu.

 

 

LAHEK DVOSMERNI KARBON

Super lahek dvosmerni 100g karbon je nanešen na stojno površino in po celotnem dnu deske. Močnejši 150g pa je uporabljen na nosu, krmi in robovih. Tako, dobimo najboljše razmerje med močjo, težo in fleksibilnostjo deske. 

ROB IZ UD KARBONA

​​Deska ima v sredinskem delu trše vzdolžne opore iz UD karbona, ki ohranjajo rocker v kritičnem predelu in s tem optimizirajo drsenje.

MOČAN PVC

Na stojišču in po celotnem dnu deske je uporabljen PVC z visoko gostoto. Ta material zmanjša vpijanje smole in posledično zmanjša težo deske, hkrati pa izboljša njeno trdnost.

VPIHANA BARVA

Barvni pigment je vpihan v smolo med laminacijo, kar rezultira v lažji deski, odpravi luščenje barve in zmanjša sproščanje škodljivih barvnih toksinov.

EPS JEDRO – GOSTOTA 15 KG/M³

Odporno jedro spojeno in oblikovano posamično za prilagoditev vsaki Starboard deski, kar zagotavlja visoko črvstost pri najmanjši teži. Starboard tehnologija oblikovanega jedra ne proizvaja EPS odpadkov.